Kako knjigovodstvena agencija unapređuje vaš biznis

Usko gledano, knjigovodstvene agencije se bave knjiženjem vaše poslovne dokumentacije, rade taj posao za vas, rade ga brzo i stručno i sprečavaju da dođe do neke greške. Međutim, praksa je pokazala kako su knjigovodstvene agencije zapravo mnogo više od toga i kako se za mnoge privrednike saradnja sa agencijom pokazala kao jedan od ključnih faktora sa unapređenje poslovanja. Saradnja sa agencijama za knjigovodstvene usluge karakterističnija je za preduzetnike koji su duže u poslovnom svetu, dok početnici često pokušavaju da taj deo posla obave sami.

 

Tačno je da za dobrog knjigovođu treba dobro i platiti, ali na duge staze to je u stvari ulaganje u unapređenje poslovanja, a ne trošak. Nedavno sprovedeno istraživanje među kanadskim malim privrednicima pokazalo je da trećina njih najvećom preprekom u svom poslovanju smatra knjigovodstvo i računovodstvo. Dakle, za vreme globalne ekonomske nestabilnosti mali privrednici se ipak muče da izađu na kraj sa knjiženjem dokumentacije, a ne sa nekim „višim“ problemima. Već iz ovoga se vidi koliko je bitno imati stručnu pomoć. Ali knjigovodstvene agencije daju vetar u leđa preduzetnicima i na još nekoliko vitalnih polja.

 

Poresko i finansijsko savetovanje
 

Iz dobre biznis ideje može da se dođe do stabilnog biznisa samo ako postoji dobar plan. Biznis plan, finansijsko i poresko savetovanje takođe su usluge koje knjigovodstvene agencije nude svojim klijentima. Na ovaj način postiže se precizno definisanje cilja i plan razvoja biznisa, uz optimizaciju troškova.

 

Kada je reč o samom pokretanju biznisa ili o planovima za njegovo proširenje, veliki broj preduzetnika zavisi isključivo od toga da li će neka banka odobriti kredit za takav projekat ili ne. I tu je pomoć iskusnog knjigovođe više nego dragocena.

 

S obzirom na to da se i zakonska regulativa često menja, privrednici teško mogu da isprate sve novonastale promene, nova pravila, obaveze i okolnosti.

 

Iskustvo knjigovodstvene agencije sa drugim klijentima

 

Ono što preduzetnici ne mogu da znaju, naročito početnici, jesu iskustva iz prakse. S obzirom na to da sarađuju sa velikim brojem preduzeća u različitim oblastima, knjigovodstvene agencije su zapravo i velika baza pravog praktičnog iskustva i znanja o biznisu. Preduzetnici su zatrpani velikim brojem tekućih poslova da jednostavno ne uspevaju da u svakom trenutku vide širu sliku u vezi sa biznisom. Knjigovodstvene agencije, naprotiv, na osnovu iskustva i podataka koje dobijaju o vašem poslovanju vide i širu sliku i mogu da vam ukažu na neku priliku koju treba iskoristiti ili neku opasnost koju treba izbeći. Takođe, na osnovu znanja o radu drugih preduzeća, knjigovođa će vam pomoći da ne ponovite grešku koju je neko od klijenata možda već napravio pre vas.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara na ovu temu ...

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.