Priprema dokumentacije za dobijanje kredita

 

Savremeno poslovanje u okruženju često zahteva finansijsku pomoć poslovnih banaka. Da bi ste vaše ideje pretvorili u biznis, ponekad je potrebno da to pokažete i Vašoj poslovnoj banci. U praksi, za kredite različitih namena, potrebni su i različiti izveštaji i različita dokumentacija.

 

Svesni potrebe za kreditiranjem poslovanja, shvatili smo da je klijentima potrebna brza stručna pomoć za dobijanje bankarskih kredita. Ubrzo smo uvideli da se naši klijenti ne razumeju dovoljno dobro u bankarsku terminologiju. Takođe, iz iskustva znamo da različite banke imaju svaka svoje specifičnosti u procesu odobravanja kredita. Dokumentacija potrebna za kredite za mala i srednja preduzeća ume da bude obimna i neretko vrlo detaljna.

 

Papirologija kod domaćih poslovnih banaka

 

Da bismo demonstrirali kako u praksi izgleda pripremanje dokumentacije za dobijanje kredita, reći ćemo samo da je u jednoj banci potrebno (obaveznih) 16 dokumenata, za kredit za odobrenje kredita i kreditnu analizu bankarskih službenika. To nije sve. Banke uvek zadržavaju pravo, po ugovoru, da traže dodatnu dokumentaciju. Proces dobijanja kredita može biti ponekad mukotrpan, bez obzira što se poslovne banke utrkuju u "brzom" odobravanju. U čemu je stvar? Banke u Srbiji su oprezne. Na žalost, okolnosti u kojima se nalazi privreda su takve, da je poslovni rizik koje banke sebi mogu da dozvole vrlo mali. Zato ih treba ubediti dokumentacijom - na pravi način !

 

SVM - ujedinjena poslovna rešenja ima iskustva u pripremanju dokumentacije za kredite. Mi imamo iskustva sa domaćim poslovnim bankama, znamo kako banke razmišljaju. Ne dozvolite sebi luksuz da Vam kredit ne bude odobren, posvetite se vašem poslovanju, a prepustite nama da formiramo ispravno dokumentaciju za dobijanje kredita !

 

Priprema dokumentacije za dobijanje kredita - cena usluge

 

Usluga priprema dokumentacije za dobijanje kredita je uglavnom uključena u cenu knjigovodstvenih usluga. Izuzeci su ako zbog potreba apliciranja za kredite banaka ili nekih drugih svrha dešava češće nego što je to ugovorom dogovoreno. U tim slučajevima se cena ove usluge određuje na osnovu obima poslovanja preduzeća i obima neophodne dokumentacije koja je potrebno da se pripremi za kreditnu aplikaciju. Naravno, cena usluge zavisi i od toga da li je potencijalno preduzeće korisnik još nekih od naših usluga iz paketa ujedinjenih poslovnih rešenja, u kom slučaju se pravi poseban aranžman u zavisnosti od odabranih usluga.

Komentari (14)

Vera Pavlović on 23.05.2018 09:54

Radite li sa fizičkim licima?

Odgovori

SVM Support on 23.05.2018 12:07

@Vera Pavlović,

Na žalost ne. Nismo registrovani za rad sa fizičkim licima.

Nenad on 09.08.2020 13:38

Postovani,
Intresuje me kredit za firmu koja je stara 20 meseci. U ovoj godini imqla je promet 35 miliona, predhodne godine promet je bio manji. Potpisujem jedan veci ugovor i potrebna su mi sredstva za start da mogu da isfinansiram odredjene stvari. Firma nema nikakava zaduzenje.. Hvala

SVM Support on 03.09.2020 18:10

@Nenad,
Za dobijanje kredita, obično je važno stanje firme koje banke ili fondovi pregledaju preko bilansa (stanja i uspeha). Često je potreban i biznis plan da bi se znalo kako će se sredstva iz kredita upotrebiti.
Oko svega ovoga možete da porazgovarate sa nekim od naših referenata, ali morate prvo da kontaktirate preko mejla ili telefona sa stranice Kontakt.

Milanka Filipovic on 17.07.2019 07:28

zainteresovana sam za Start tap kredit i treba mi Vasa usluga.

Odgovori

SVM SUPPORT on 23.07.2019 21:42

@Poštovana,

Pišite konkretnije šta vas interesuje na naš mejl koji možete videti u okviru stranice Kontakt.

Mihajlo Nikolic on 21.01.2020 15:04

Dobar dan,od prošle godine u julu sam otvorio molersko gipsarsku radnju, a inače imam kredit u raifajzen banci koji sam podigao kao fizičko lice i sticajem okolnosti(bio sam bolestan i dobio otkaz na poslu) imao sam kasnjenja i evidentiran sam u kreditnom birou... Jos uvek ga placam svaki mesec, davao sam i po nekoliko rata odjednom... Sad me zanima da li postoji mogućnost da podignem kredit i ujedno da isplatim ovaj i da nesto investiram u posao?

Odgovori

SVM SUPPORT on 12.02.2020 16:27

@Mihajlo Nikolić,

Da li ima mogućnosti? Uvek ima, samo se moraju dobro ispitati. U suštini, ovo zavisi od uslova koje vam banke mogu ponuditi. Neke banke se trude da ponude kredite za prevremenu otplatu, pa mislimo da je najbolje da se raspitate kod nekoliko različitih banaka.

Ana Savic on 25.04.2020 16:05

Pistovani zanima ne da li spremate dokumentaciju za kredite kod Razvojnog fonda sada za likvidnost?
Hvala

Odgovori

Admin sajta on 26.04.2020 14:30

@ana Savic,

Spremamo dokumentaciju za naše klijente. Nema mnogo koristi da spremamo i za ostale klijente, jer potrebna dokumentacija nije kod nas. Ali ako bi bila, mogli bismo da spremimo.

Saša Obrenović on 06.06.2020 23:10

Poštovani,

Već dugo planiram da se upustim u posao reciklaze i smatram da je pravo vreme da se obratim nekome za pomoć. Naime živim u Dobanovcima, industrijska zona, ima više od dvadeset velikih firmi (što proizvodnja, što skladišta), mislim da bi lokalno preduzeće imalo veliku prednost jer se na teritoriji opštine Surčin niko ne bavi time. Sad, moje pitanje je naravno vezano za finansije naravno. Da li bih veću šansu za start up kredit neki imali ako bi se supruga prijavila za njega (ima 26 godina i vodi se kao nezaposleno lice na evidenciji PIO fonda od uvek). U kojoj meri bi ste Vi mogli da nam pomognete? Zanima nas pun paket, od pomoći oko otvaranja i registracije firme do dobijanja kredita za start poslovanja. Imamo dobre kontakte u tim lokalnim firmama, i smatramo da ova priča može da se izgura lako. Koje je Vaše mišljenje i/ili savet? Hvala unapred na odgovoru i srdačan pozdrav

Odgovori

Admin sajta on 15.06.2020 06:51

@Saša Obrenović,
Starost aplikanta za kredit je prilično nebitna za dobijanje kredita. Možemo da vam pomognemo dosta, ali biste morali da nam pojasnite malo više vašu ideju tj. biznis. Imamo spremna pitanja, pa ako odgovorite na njih opširnije, mi ćemo opširnije i moći da pomognemo. Surčin je razvijena opština, a Dobanovci puni skladišta i industrija, znači kapitala ima.
Takođe, paket (biznis plan za kredit + otvaranje firme + knjigovodstvene usluge) je nešto za šta se ljudi često odluče, jer sve dobiju na jednom mestu, i onda smo u mogućnosti da neke usluge damo sa popustima.
Tako da je naše mišljenje: na stranici Kontakt ostavite vaše podatke, napišite da ste pisali preko sajta i možemo vas kontaktirati za dalje.

Jelena Gajic on 01.08.2020 13:09

Dali Ima pravo na kredit novo otvorena firma? Koji su uslovi za odobravanje kredita? Unapred hvala na odgovoru.

Odgovori

Admin sajta on 03.09.2020 18:03

@Jelena Gajić,
Pravo na kredit zavisi od uslova za dobijanje kredita. Nekad imaju i novootvorene firme. Ovo zavisi od kreditne institucije. Npr. neke banke daju dobre uslove za novootvorene firme, a nekad to bude i Fond za razvoj ili Fond za inovacionu delatnost.

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.

Zadovoljni Korisnici