Priprema dokumentacije za dobijanje kredita

 

Savremeno poslovanje u okruženju često zahteva finansijsku pomoć poslovnih banaka. Da bi ste vaše ideje pretvorili u biznis, ponekad je potrebno da to pokažete i Vašoj poslovnoj banci. U praksi, za kredite različitih namena, potrebni su i različiti izveštaji i različita dokumentacija.

 

Svesni potrebe za kreditiranjem poslovanja, shvatili smo da je klijentima potrebna brza stručna pomoć za dobijanje bankarskih kredita. Ubrzo smo uvideli da se naši klijenti ne razumeju dovoljno dobro u bankarsku terminologiju. Takođe, iz iskustva znamo da različite banke imaju svaka svoje specifičnosti u procesu odobravanja kredita. Dokumentacija potrebna za kredite za mala i srednja preduzeća ume da bude obimna i neretko vrlo detaljna.

 

Papirologija kod domaćih poslovnih banaka

 

Da bismo demonstrirali kako u praksi izgleda pripremanje dokumentacije za dobijanje kredita, reći ćemo samo da je u jednoj banci potrebno (obaveznih) 16 dokumenata, za kredit za odobrenje kredita i kreditnu analizu bankarskih službenika. To nije sve. Banke uvek zadržavaju pravo, po ugovoru, da traže dodatnu dokumentaciju. Proces dobijanja kredita može biti ponekad mukotrpan, bez obzira što se poslovne banke utrkuju u "brzom" odobravanju. U čemu je stvar? Banke u Srbiji su oprezne. Na žalost, okolnosti u kojima se nalazi privreda su takve, da je poslovni rizik koje banke sebi mogu da dozvole vrlo mali. Zato ih treba ubediti dokumentacijom - na pravi način !

 

SVM - ujedinjena poslovna rešenja ima iskustva u pripremanju dokumentacije za kredite. Mi imamo iskustva sa domaćim poslovnim bankama, znamo kako banke razmišljaju. Ne dozvolite sebi luksuz da Vam kredit ne bude odobren, posvetite se vašem poslovanju, a prepustite nama da formiramo ispravno dokumentaciju za dobijanje kredita !

 

Priprema dokumentacije za dobijanje kredita - cena usluge

 

Usluga priprema dokumentacije za dobijanje kredita je uglavnom uključena u cenu knjigovodstvenih usluga. Izuzeci su ako zbog potreba apliciranja za kredite banaka ili nekih drugih svrha dešava češće nego što je to ugovorom dogovoreno. U tim slučajevima se cena ove usluge određuje na osnovu obima poslovanja preduzeća i obima neophodne dokumentacije koja je potrebno da se pripremi za kreditnu aplikaciju. Naravno, cena usluge zavisi i od toga da li je potencijalno preduzeće korisnik još nekih od naših usluga iz paketa ujedinjenih poslovnih rešenja, u kom slučaju se pravi poseban aranžman u zavisnosti od odabranih usluga.

Komentari (6)

Vera Pavlović on 23.05.2018 09:54

Radite li sa fizičkim licima?

Odgovori

SVM Support on 23.05.2018 12:07

@Vera Pavlović,

Na žalost ne. Nismo registrovani za rad sa fizičkim licima.

Milanka Filipovic on 17.07.2019 07:28

zainteresovana sam za Start tap kredit i treba mi Vasa usluga.

Odgovori

SVM SUPPORT on 23.07.2019 21:42

@Poštovana,

Pišite konkretnije šta vas interesuje na naš mejl koji možete videti u okviru stranice Kontakt.

Mihajlo Nikolic on 21.01.2020 15:04

Dobar dan,od prošle godine u julu sam otvorio molersko gipsarsku radnju, a inače imam kredit u raifajzen banci koji sam podigao kao fizičko lice i sticajem okolnosti(bio sam bolestan i dobio otkaz na poslu) imao sam kasnjenja i evidentiran sam u kreditnom birou... Jos uvek ga placam svaki mesec, davao sam i po nekoliko rata odjednom... Sad me zanima da li postoji mogućnost da podignem kredit i ujedno da isplatim ovaj i da nesto investiram u posao?

Odgovori

SVM SUPPORT on 12.02.2020 16:27

@Mihajlo Nikolić,

Da li ima mogućnosti? Uvek ima, samo se moraju dobro ispitati. U suštini, ovo zavisi od uslova koje vam banke mogu ponuditi. Neke banke se trude da ponude kredite za prevremenu otplatu, pa mislimo da je najbolje da se raspitate kod nekoliko različitih banaka.

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.

Zadovoljni Korisnici