Standardne knjigovodstvene usluge - Analitičke evidencije, dugovanja i potraživanja komitenata


Istraživanja i iskustvo su nam pokazala da je pravoremena informacija o tome koliko pojedini kupci duguju, i koliko dugujemo pojedinim dobavljačima jedna od 3 najčešće informacije koje interesuju naše klijente. Zato se naša firma, SVM - ujedinjena poslovna rešenja iz Begrada, zalaže da u kooperaciji sa svojim klijentima ove informacije uvek budu "kod gazde". Ovo u praksi znači da želimo da što više operativnog rada prenesemo na klijenta samog, a da mi vršimo naše knjigovodstvene usluge "u pozadini".

 

To se može prikazati jednostavnom šemom:

 

  1. Klijent generiše izlazni račun
  2. Štampa ga i knjiži ga automatski (pri tom, nemajući obavezno uvida šta se dešava u pozadini)
  3. Programi koje koristimo automatski generišu potrebne promene na robnom, poreskom i finansijskom knjigovodstvu
  4. Naši zaposleni kontrolišu generisane promene i potvrđuju ih u glavnoj knjizi, kao i svim ostalim analitikama.
  5. Analitike kupaca i dobavljača su ažurne i klijent sam u svojoj bazi vidi sva stanja za sve svoje partnere!

 

Zašto je ovo moguće? Zato što naša vizija "Ujedinjena poslovna rešenja" podrazumeva da koristimo savremene tehnologije, radimo nad istom bazom podataka kao i naši klijenti, a nad tom bazom svako radi tačno svoj i samo svoj deo posla: klijent npr. generiše fakture, a naši zaposleni kontrolišu ostale knjigovodstvene procese. Važno je naglasiti da se u ovakvoj postavci posla nijedan posao ne duplira, na osnovu čega se štedi vreme, a klijentu novac, jer naše usluge traju kraće što se tiče zamornog posla prekucavanja podataka, a posvećeni smo preciznosti, tačnosti i kontroli knjiženja poslovnih promena!

 

Da li mogu da znam u svakom trenutku koliko mi kupci duguju?


Da naravno. Naročito ako koristite neki od paketa naših poslovnih softvera.

 

Da li mogu da znam koje su moje obaveze prema dobavljačima?

 

Takođe. Ipak, u praksi se pokazalo da neki dobavljači prilično kasne sa ispostavom svojih računa, pa ovde treba uključiti i specijalne izveštaje i analize po potrebi.

 

Kupci mi ne plaćaju račun po račun, nego uplaćuju iznose kako i koliko su u mogućstvu. Kako da znam šta mi još nisu platili?

 

Ništa ne brinite. Ukoliko koristite neki od naših programa za vođenje poslovanja, i ako je naša firma Vaša knjigovodstvena agencija, ove knjigovodstvene usluge su standardne u našoj ponudi. Postoji nekoliko načina da se ovaj problem reši, u zavisnosti od dogovora sa Vama.

 

Jedan dobavljač mi dostavlja robu i usluge na više poslovnica. Da li mogu da imam podatak koja poslovnica koliko duguje tom dobavljaču?

 

Naravno. Suština vođenja analitičkih evidencija i jeste mogućnost pregleda poslovanja po raznim grupama. U ovom slučaju, grupe se ne prave samo po pravnim licima sa kojim poslujete, nego i po Vašim poslovnicama. Posebni preduslovi da bi se ova knjgovodstvena usluga Vama uspešno pružala ne postoje. Ako se odlučite da koristite neki od poslovnih softvera u našoj ponudi, naši stručnjaci će ga podesiti tako da se ovakvi izveštaji automatski generišu.

 

Čini mi se da imam i dugovanja i potraživanja prema nekoliko firmi. Da li mogu da proverim koje su kompenzacije moguće?

 

Pregled kompenzacija je posledica dobro postavljenog knjigovodstva i ažurnog vođenja poslovnih knjiga, kao i evidencije platnog prometa. Ako naša firma vodi poslovne knjige kao vaša knjigovodstvena agencija, ovaj pregled ćete sami moći dobiti u svakom trenutku.

 

Analitičke evidencije, stanje kupaca i dobavljača - cena usluge

 

Cena za računovodstvene usluge vođenja analitičke evidencije koju vam može pružiti naša knjigovodstvena agencija zavisi od nekoliko faktora. Cena zavisi od toga da li se preduzeće nalazi u sistemu PDV-a ili ne, kao i od broja ulaznih i izlaznih faktura, broja blagajni, broja osnovnih sredstava. Takođe na cenu mogu da utiče i to da li se firma bavi spoljnom trgovinom. Naravno, cena usluge zavisi i od toga da li je potencijalno preduzeće korisnik još nekih od naših usluga iz paketa ujedinjenih poslovnih rešenja , u kom slučaju se pravi poseban aranžman u zavisnosti od odabranih usluga.

Komentari (2)

Debt Pay Off Calculator on 22.03.2021 06:25

I am reading content from your blog that is very informative and helpful.

https://nationaldebtlines.co.uk/

Odgovori

National Debt Line on 01.04.2021 08:10

Awesome blog. I enjoyed reading your articles. This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work!

https://nationaldebtlines.co.uk/

Odgovori

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.

Zadovoljni Korisnici