Agencija za knjigovodstvo kao vaš savetnik

Ako pogledamo realno, spektar aktivnosti i usluga jedne ozbiljne agencije odavno je prevazišao ono što se zaista tiče samo takozvanog vođenja knjiga. Agencija za knjigovodstvo se u ime svog klijenta bavi pravilnim beleženjem poslovnih događaja. Ovaj posao podrazumeva vođenje poslovne dokumentacije u skladu sa važećim zakonima i propisima, što bi u ovom slučaju bio Zakon o računovodstvu i reviziji.

 

Preduzetnici i mala preduzeća nisu u stanju da sami obave sve administrativne poslove, a zbog hronične krize u provredi nisu ni u mogućnosti da za te poslove angažuju dodatne ljude, pa i taj deo posla neretko padne na leđa knjigovodstvene agencije. To znači da danas u velikom broju slučajeva upravo agencija za knjigovodstvo svojim klijentima obavlja prijavu i odjavu radnika, što je kadrovski, a ne knjigovodstveni posao. Tu spada i izdavanje različitih obrazaca i uverenja. Poslovi u vezi sa zdravstvenim osiguranjem radnika se u mnogim preduzećima ne mogu ni zamisliti bez pomoći knjigovođe.

 

Agencija za knjigovodstvo pruža i poresko savetovanje

 

S obzirom na veliku konkurenciju, ali i na prirodan razvoj poslovanja, velika agencija za knjigovodstvo će vremenom omogućiti klijentima takakv spektar usluga da će oni na jednom mestu moći da dobiju sve što im je potrebno za nesmetano poslovanje. Agencija za knjigovodstvo može umesto vas čekati u redovima pred šalterima različitih državnih institucija. Ovime ste vi, kao privrednik ili preduzetnik, oslobođeni ovog gubitka vremena i to možete da iskoristite radeći nešto korisnije za vaš biznis. Pomenuli smo kadrovske poslove, a treba istaći da agencija za knjigovodstvo može da ponudi i registrovanje firme ili njeno gašenje. Na drugom kraju spektra usluga koje pruža agencija za knjigovodstvo je svakako finansijsko i poresko savetovanje. Kvalitetna agencija za knjigovodstvo će uvek nastojati da proširi obim svojih usluga, a na klijentu je da izabere ono što mu je potrebno, to jest da u dogovoru sa agencijom nađe odgovarajući paket usluga.

 

Poresko savetovanje kao ušteda i zaštita od prekršaja

 

O takozvanoj nultoj toleranciji za neplaćanje poreza slušamo zaista dugo. Praksa ipak još uvek pokazuje da tolerancija itekako postoji, ali nije podjednaka za svakoga. Međutim, više je nego očigledno da takav model funkcionisanja nije održiv i da će pre ili kasnije istinski morati da dođe do „nulte tolerancije“. Kazna za one koji ne poštuju zakon trebalo bi da bude blokiranje računa, što bi ujedno značilo i blokiranje njihovog poslovanja. S druge strane, plaćanje poreza je svakako izdatak koji svaki preduzetnik mora da ukalkuliše i uzme u obzir kada pravi poslovne planove.

 

Agencija za knjigovodstvo je mesto gde privrednik može da dobije veliku pomoć u sastavljanju poreske strategije. Prvi cilj ovog planiranja je svakako smanjenje troškova. To znači da knjigovodstvena agencija svojim klijentima pomaže u pronalaženju i odabiru najboljeg mogućeg modula za oporezivanje. Krajnja korist od poreskog savetovanja je smanjenje rashoda, odnosno ušteda novca, koji može biti dalje investiran. Sa ovakvim planom privrednik ili preduzeće takođe značajno smanjuju rizik da naprave neki poreski prekršaj. Kada se napravi poreski prekršaj, uslediće i kazna. Tada je kasno za poresko savetovanje. Zato ljudi koji biznisu pristupaju ozbiljno nastoje da se o svojim porekim obavezama informišu na vreme. Agencija za knjigovodstvo svoje klijente u okviru poreskog savetovanja upoznaje sa njihovim obavezama, odnosno za zakonskom regulativom. Kada do promene zakona ili određenih uredbi dođe, agencija za knjigovodstvo vas može upoznati sa novonastalim okolnostima.

 

Čak i u slučaju da do poreskog prekršaja iz nekog razloga dođe, opet knjigovodstvena agencija u okviru poreskog savetovanja može da vam pomogne u prevazilaženju problema na što bezbolniji način.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara na ovu temu ...

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.