Standardne knjigovodstvene usluge > izrada platnog prometa

 

knjigovodstvene uslugeU svakom poslovanju, osnove prometa čine dugovanja i potraživanja. Obaveze preduzeća nastaju primanjem nabavnih faktura, a potraživanja izdavanjem sopstvenih računa. Međutim, to je samo jedna strana medalje. Kad se vrši izmirenje obaveza, i kad se nama vrše plaćanja, neophodna je velika disciplina i urednost, da bi kasniji menadžerski izveštaji bili takvi da se na osnovu njih mogu donositi važne poslovne odluke. Jedna od najvažnijih procesa na kojima insistiramo kao knjigovodstvena agencija, jeste ta da naša firma ima punu kontrolu nad knjiženjem izvoda banaka. Zašto je to važno?

 

Svaka promena na izvodu nosi samo deo informacija, ali ispravno knjiženje tih promena u mnogome može da nama kao knjigovodstvenoj agenciji da informacije o poslovanju preduzeća, koje možemo da prezentiramo menadžmentu. Tako reći, postupnim i odgovornim knjiženjem promena na osnovu izvoda banke, knjigovodstvene usluge kao posao se znatno olakšavaju. Veliki deo posla je već polupripremljen. Zato SVM, kao Agencija za knjigovodstvene usluge - izradu platnog prometa smatra jednim od svojih najvažnijih obaveza.

 

Knjigodstvene usluge izrade platnog prometa uključuju:

 

  1. Podizanje ili primopredaja izvoda tekućih računa u bankama ili njihovo štampanje sa interneta
  2. Evidentiranje izvoda kroz glavnu knjigu i pomoćne analitičke evidencije

 

Opciono, po dogovoru:

 

  1. Elektronski platni promet (e-banking)
  2. Predaju pazara i drugih uplata na vaš tekući račun,
  3. Podizanje gotovine za isplatu zarada i sitnih računa

 

Programi za elektronski platni promet

 

Da ne biste svaki čas išli u banku, uobičajena praksa je da se koristi program za elektronski platni promet. Trenutno je na snazi nekoliko programa, a među njima su svakako najpoznatiji:
 

  • Halcom
  • FX client
  • ROL (Raiffeisen online) itd.

 

Platni promet - cene usluga

 

Cene usluga platnog prometa koje može da vam ponudi naša knjigovodstvena agencija pre svega zavisi od broj transakcija koje treba da se odrade. Takođe cena zavisi od toga da li se korisit elektronsko bankarstvo, ili ne, kao i da li koristite naš poslovni softver u paketu ujedinjenih poslovnih rešenja. Naravno, cena usluge zavisi i od toga da li je potencijalno preduzeće korisnik još nekih od naših usluga iz paketa ujedinjenih poslovnih rešenja, u kom slučaju se pravi poseban aranžman u zavisnosti od odabranih usluga.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara na ovu temu ...

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.

Zadovoljni Korisnici