Otvaranje firme - agencija za knjigovodstvene usluge

 

Otvaranje firme predstavlja jednu od osnovnih knjigovodstvenih usluga. Naprosto, da bi sve druge usluge bile uopšte i potrebne potrebno je osnovat preduzeće, a kako bi proces poslovanja tekao nesmetano potrebno je prilikom osnivanja ispoštovati sve zakonske procedure. Naša agencija za knjigovodstvene usluge Vam kroz ovu uslugu umesto Vas odrađuje sve one procedure koje je potrebno rešiti u procesu otvaranja firme. Iz tog razloga ova knjigovodstvena usluga uopšte nije zanemarljiva, i ne treba je ostavljati po strani.

 

Da pogledamo jedan životni primer otvaranja firme:

 

Da bi se osnovalo preduzeće, potrebno je obići nekoliko državnih institucija, banke, uplatiti osnivački kapital, prijaviti radnike, raditi sa advokatima... To je tek prva u nizu postupaka koje treba obaviti da bi se uspešno započelo poslovanje.

 

Ukoliko razmišljate o otvaranju firme, razmislite šta je sve još pored osnivanja potrebno rešiti.

 

Razmotrite i prednosti i mane ako to radite na više strana, sa više partnera, a mi Vas uveravamo da su prednosti ako se obratite nama mnogobrojne. Zašto? Proverite ovde !

 

Šta je potrebno za otvaranja firme u Srbiji

 

Sam proces otvaranja firme se odvija u nekoliko koraka koji proizilaze jedan iz drugog. Svi koraci moraju biti iskoordinirani i usaglašeni, a razlike proizilaze iz toga o kojem preduzeću je reč, tj da li je u pitanju Akcionarsko društvo, Društvo sa ograničenom odgovornošću, Ortačko ili Komanditno društvo. Ovde ćemo samo navesti nekoliko karakterističnih koraka, koje je potrebno obaviti prilikom osnivanja bilo kojeg od ovih preduzeća. Ti koraci se razlikuju za svako od pojedinih vrsta preduzeća, i naši stručnjaci će vam izvršiti sve neophodne radnje prilikom osnivanja vašeg.

 

 

Postupak otvaranja firme:

 

  • Podnošenje zahteva agenciji za privredne registre
  • Plaćanje neophodnih taksi
  • Prilaganje potrebne dokumentacije i dokaza o plaćenim taksama prilikom podnošenja zahteva APR-u
  • Donošenje rešenja o registraciji privrednog subjekta
  • Dobijanje poreskog identifikacionog broja
  • Podnošenje zahteva za određivanje matičnog broja uz plaćanje taksi i dokaze o uplatama
  • Dostavljanje dokumentacije Banci i otvaranje tekućeg računa

 

Nepoznavanje bilo kojeg od delova procedure, te pogrešno izvedena procedura, pogrešno uplaćeni iznosi mnogobrojnih taksi, neblagovremeno podnošenje zahteva, neblagovremeno prijavljivanje radnika i još mnoge druge potencijalne prepreke na koje se prilikom osnivanja preduzeća nailazi Vas mogu koštati izgubljenog vremena i novca. Zbog tog razloga je poželjno celu proceduru osnivanja preduzeća prepustiti profesionalcima, a naša tim i knjigovodstvena agencija Vam je uvek na raspolaganju.

 

Agencija za otvaranje firme - Cena

 

Cena kompletne usluge otvaranja firme koju vam može pružiti naša knjigovodstvena agencija zavisi od nekoliko faktora. Cena zavisi od toga da li se osniva preduzeće koje je d.o.o ili preduzetnička radnja, zatim da li se nalazi u sistemu PDV-a ili ne, kao i koje je sve radnje potrebno obaviti za konkretno preduzeće ( prijava radnika, pio, administracija itd. ). Naravno, cena usluge zavisi i od toga da li je potencijalno preduzeće korisnik još nekih od naših usluga iz paketa ujedinjenih poslovnih rešenja , u kom slučaju se pravi poseban aranžman u zavisnosti od odabranih usluga.

Komentari (4)

Ljubica Crnoglavac on 19.11.2015 10:44

Da li vaša agencija pruža usluge osnivanja preduzetničke radnje,sa vodjenjem odgovarajućeg knjigovotstva,predpostavljam van sistema PDV-a,i uopšte savetovanja o tome kakvu delatnost treba registrovati...nap.u slučaju preduzetničke radnje koja se bavi umetničkim zanatom..zanima me okvirna cena vaših usluga,radi se o teritoriji Beograda.Hvala

Odgovori

Support on 19.11.2015 10:50

Poštovana,
Vršimo takve usluge. Za detalje o cenama, pogledajte cenovnik
Za sve savete, ostavite nam neki kontakt ili nam pišite preko stranice Kontakt.

Odgovori

Milanovic Sasa on 23.09.2018 20:09

Postovani,
Zanima me trgovina Automobila iz uvoza, hocu da registrujem firmu, nazalost bi mi trebale informacije posto nisam jos imo prilike da se susretnem sa otvaranje tj reg predizeca.

Odgovori

SVM Support on 24.09.2018 10:06

@Milanovic Sasa,

Napišite koje vas informacije interesuju ili nas kontaktirajte na telefone sa kontakt stranice.

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.

Zadovoljni Korisnici