Posebne knjigovodstvene usluge i izveštaji

 

Pored standardnih naša knjigovodstvena agencija vam pruža i određene posebne knjigovodstvene usluge i izveštaje o kojima više možete pročitati na ovim stranicama.

 

Vođenje poslovnih knjiga po poslovnim jedinicama, profitnim centrima, mestima troška, nosiocima troška ...

 

Ako je Vaše preduzeće dovoljno razvijeno, da sadrži više poslovnih jedinica, ili jednu profitnu jedinicu a više sektora itd. obično je teško posmatrati izveštaje na nivou cele firme. Da biste donosili ispravne odluke na nivou menadžmenta firme, potrebno je da izveštaje imate na neki način grupisane prema određenim kriterijumima. Pročitajte više o ovoj temi na stranici vođenje računovodstva po analitikama

 

Finansijske analize poslovanja

 

Sa druge strane, da bi Vaša firma imala odgovarajuću sliku o poslovanju, potrebno je unapred valjano isplanirati grupe prihoda i rashoda, i na taj način vršiti knjiženja poslovnih promena. Takvim strukturiranjem prihoda i rashoda dobijaju se izveštaji kojim menadžment preduzeća može da upravlja, shodno svojim potrebama. O ovoj temi možete pročitati više na stranici Finansijske analize poslovanja .

 

Izrada biznis plana i studija izvodljivosti

 

Poslovnih ideja je mnogo, ali je prema našem iskustvu samo jedan od njih ekonomski ostvarljiv. Razlog tome je između ostalog i prilično nestabilno poslovno okruženje u današnjem poslovanju, ali i neplaniranje aktivnosti preduzeća . Da bi preduzeće funkcionisalo u takvom okruženju, često se mora prilagođavati takvim uslovima poslovanja. A da bi se prilagodilo, potrebno je da efikasno planira i upravlja svojim poslovnim aktivnostima. Kako se može optimalno izvršiti to planiranje, i da li je vaša poslovna ideja ekonomski podobna na našem tržištu, pročitajte u temi Biznis plan i studija izvodljivosti

 

Racio analiza

 

Sagledavanje relacija pojedinih veličina u knjigovodstvu je čest metod ocene stanja poslovnih promena. Ova potreba procene određene veličine u odnosu sa nekom drugom proizlazi iz činjenice da posmatranje jednog podatka često ne govori dovoljno o finansijskom stanju i ne doprinosi poslovnom odlučivanju. Mnogo potpuniju sliku kvaliteta neke knjigovodstvene promene pruža podatak o odnosu te promene sa nekom drugom veličinom. Posebna tema Racio analiza bavi se odgovorom na ovakva pitanja.

 

Procene vrednosti preduzeća i opreme

 

Procena vrednosti preduzeća i opreme je tema u kojoj možete saznati kakve sve procene postoje, zašto su one važne i kako možete u Vašem poslovanju da ih pretvorite u prednost za razne poslovne aktivnosti.

Komentari (5)

Vlada Caki on 09.08.2021 09:42

Baš me interesuje koje sve analitike postoje ?

Odgovori

SVM support on 09.08.2021 09:44

@Vlada Caki,
U tekstu je opisano koje sve analitike postoje.

Izabela Kirti on 02.11.2023 12:09

Poštovani

Radite li izradu završnog računa?

Ukoliko da, koj je cena

S poštovanjem Izabela

Odgovori

Admin sajta on 14.11.2023 10:55

@Izabela Kirti

Da vršimo uslugu izrade završnog računa. Za cenu molim vas da nas kontaktirate mailom ili telefonom. Kontakt podatke možete naći na sledećem linku:
https://www.knjigovodstveneusluge.rs/kontakt

Izabela Kirti on 02.11.2023 12:15

Poštovani

Radite li izradu završnog računa

ukoliko da, koliko košta

S poštovanjem
Izabela Kirti

Odgovori

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.

Zadovoljni Korisnici