Standardne knjigovodstvene usluge > Obračun kamata

 

U slučaju da je Vaš klijent u docnji sa plaćanjem svojih obaveza prema Vašem preduzeću, na ta potraživanja mogu se obračunati kamate :

 

  1. na osnovu zakonskih kamatnih stopa,
  2. ili na osnovu komercijalnih kamatnih stopa, koje ste Vi sami ugovorili.

 

Prva opcija je utemeljena Zakonom o visini stope zatezne kamate, a drugi na osnovu ugovora sa Vašim partnerom.

 

Želimo ipak da napomenemo, da je u poslovnoj klimi, kakva trenutno vlada u Srbiji obračun kamata prilično nepopularno sredstvo za podsticanje izmirivanja obaveza, bez obzira što je ono zakonski u potpunosti definisano.

 

Kako bilo, SVM - ujedinjena poslovna rešenja, kao agencija za knjigovodstvene usluge - obračun kamata smatra svojom standardnom ugovornom obavezom. Da bi obračun kamata dao najbolje rezultate, neophodno je vrlo ažurno voditi analitiku komitenata, kao i otvorene stavke. Razlog je jednostavan: prema važećim zakonu, obračun kamate se vrši svaki put na ceo neplaćen iznos duga. U praksi, mi to često kažemo, obračunava se "kamata na kamatu".

 

Zahvaljujući svojim knjigovodstvenim programima i programima za vođenje poslovanja, obračun kamata izvešćemo u potpunosti:

 

  • Sam obračun
  • Automatsko knjiženje u glavnu knjigu i ostale poslovne knjige
  • Automatsko zaduženje kupca
  • Štampu detaljnog obračuna kamate
  • Izveštaj o dospećima na dan obračuna

 

Obračun kamata - cene usluga

 

Cene za ove usluge pre svega zavisi od toga da li koristite naš poslovni softver ili ne jer samim tim se značajno umanjuje posao prekucavanja podataka u poslovni softver od strane knjigovodstva . Cena takođe zavisi od broja faktura za koje se radi obračun kamata. Naravno, cene usluge zavise i od toga da li je potencijalno preduzeće korisnik još nekih od naših usluga iz paketa ujedinjenih poslovnih rešenja, u kom slučaju se pravi poseban aranžman u zavisnosti od odabranih usluga.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara na ovu temu ...

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.

Zadovoljni Korisnici