Kako poslovni softver može unaprediti poslovanje Vaše firme?

Ako se nalazite na čelu malog, srednjeg ili velikog preduzeća ili ste zaposleni u firmi na poslovima računovodstva, prodaje ili marketinga, sigurno znate u kolikoj meri poslovni softver može olakšati i unaprediti celokupno poslovanje. Međutim, ukoliko se još uvek dvoumite oko uvođenja ovog načina poslovanja, trebalo bi da znate na koje sve to načine poslovni softver može uštedeti Vaše vreme i novac, a zatim i koje su to sve mogućnosti na koje možete koristiti poslovni softver da dodatno unapredite sopstveno poslovanje.

 

Poslovni softver efikasno štedi vreme i novac

 

Najpre, jedan od dominantnih ciljeva koje ima poslovni softver, pored toga da olakša poslovanje, jeste ušteda i novca i vremena. Iako ćete najpre morati da investirate u licencirani poslovni softver kako biste bili sigurni da će Vaši poslovni izveštaji biti na sigurnom, te da se podaci neće izgubiti, ova investicija će Vam se veoma uskoro isplatiti, kako u vremenu tako i u novcu. Kako ? Pa, da vidimo:

 

  • Naime, poslovni softver i jeste ponajpre napravljen sa ciljem da se informacije nalaze „na dohvat ruke“, što obezbeđuje da se ne troši vreme na pretragu dokumenata, podataka o klijentima kako bi se informacija dobila ili napravio neki novi dokument (npr. faktura ili profaktura).
  • Istovremeno, dobar poslovni softver štedi i novac koji se na godišnjem nivou troši na slanje elektronske umesto štampane dokumentacije, te se može ispostaviti da nakon razumnog perioda (ima slučajeva i nakon godinu dana) pošto se poslovni softver koristi sa izdavanjem elektronskih faktura on biva isplaćen upravo uštedom na poštanskim i troškovima štampanja, pakovanja i tonera.

 

Sve poslovne informacije u svakom trenutku uz poslovni softver

 

  • Sem toga, uvođenjem poslovnog softvera u poslovanje vaše firme ćete moći da pratite aktivnost sa svakim klijentom i/ili poslovnim saradnikom - u baš svakom trenutku. Zaboravićete na naporne pretrage za informacijama o kupovini, korišćenju usluge ili podacima Vaših korisnika – naprotiv, poslovni softver omogućava da u samo dva ili tri klika ili za nekoliko sekundi dođete do svih potrebnih informacija.
  • Slično važi i za pravljenje izveštaja, odnosno za presek Vašeg poslovanja u bilo kom momentu, što Vam upravo omogućuje poslovni softver. Čuveno pitanje „A koliko sam ja zaradio?“ ćete moći da vidite sagledavajući vaše poslovne prihode i rashode u svakom trenutku, ali i izračunate isplativost i efikasnost svog poslovanja za određeni period.
  • Uvođenjem poslovnog softvera u poslovanje vaše firme umanjujete zavisnost od ljudskog faktora, jer sve potrebne informacije čuvate kroz poslovni softver.

 

poslovni softver

 

Poslovni softveri i povezanost sa ostalim granama poslovanja

 

Pošto poslovni softver efikasno unapređuje poslovanje u vidu štednje vremena i novca, to se na ovim osnovama dalje razvijaju i sledeći potezi firme, odnosno unapređuje biznis-plan za preduzeće.

 

Potom, poslovni softver je posebno značajan i za marketing-sektor određenog preduzeća, koji može pratiti ponašanje i potrebe klijenata u određenim periodima, te na vreme reagovati sprovođenjem kampanja koje će pospešiti prodaju. Sem toga, poslovni softver može čuvati i podatke o potencijalnim klijentima, koji pre ili kasnije, u zavisnosti od uvažavanja njihovih potreba, mogu postati stalni i verni kupci, odnosno korisnici usluga Vašeg preduzeća.

 

Prilikom izbora, vodite računa da poslovni softver bude licenciran, kako biste bili sigurni da ćete izbeći neprijatnosti sa inspekcijama koje kontrolišu legalnost softvera.

 

Pa koji poslovni softver da implementiram u mojoj firmi?

 

Ako vam je ovaj članak podigao svest o važnosti postojanja poslovnog softvera, onda ste se možda odlučili na korak da implementirate poslovni softver za vašu firmu. Taj korak nije lako preduzeti, i zato je bitno za tu važnu odluku konsultovati profesionalce.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara na ovu temu ...

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.