Dobre i loše karakteristike knjigovodstvene agencije

17.03.2016

Bez obzira da li knjigovodstvene usluge tražite kao tek osnovano preduzeće ili kao već postojeća firma koja želi da iz bilo kog razloga promeni knjigovodstvenu agenciju, neophodno je da razmislite o nekoliko stvari pre nego što donesete konačan izbor agencije kojoj ćete poveriti poslove knjigovodstva. Da bi smo Vam pomogli u odluci, rešili smo da Vam priredimo ovaj mali praktični podsetnik koji je nastao po osnovu našeg iskustva u pružanju knjigovodstvenih usluga najrazličitijim vrstama preduzeća.

 

Šta je potrebno znati pre odabira knjigovodstvene agencije?

 

Verovatno nema veće glavobolje za svako preduzeće kada je u pitanju knjigovodstvo. Sama pomisao na čekanje u redovima u poreskoj službi,gubljenje vremena i živaca svakako utiče na stagniranje poslovanja.

 

Gubljenje vremena i novca čekajući u redovima ne treba da bude vaš posao već zadatak i obaveza knjigovodstvene agencije ukoliko istu angažujete. Usluge ove vrste knjigovodstvene agencije naplaćuju simbolično ali je zato posao odrađen profesionalno i sa garantovanim uspehom. Zaboravite na čekanje, angažujte agenciju i budite u korak sa savremenim poslovanjem.

 

Potencijalno loše osobine knjigovodstvene agencije

 

Odlučili ste se da svoje knjigovodstvo predate na rad kod knjigovodstvene agencije? Pre nego što odaberete agenciju daćemo Vam par saveta kako da vaš izbor bude optimalan.

 

Obavezno izvršite proveru knjigovodstvene agencije, odnosno koliko dugo ista postoji. Ukoliko je njen vek postojanja dug, samim tim mala je verovatnoća da je u pitanju loša agencija, odnosno ona sklona greškama.

 

Svaka knjigovodstvena agencija koja posluje određeno vreme, poseduje listu referenci koju je potrebno obavezno proveriti. Kada kažemo reference, mislimo na spisak preduzeća, firmi kojim knjigovodstvena agencija pruža svoje usluge. Preporučuje se da stupite u kontakt sa preduzećem koje koristi usluge agencije i da se raspitate o kvalitetu usluge.

 

Možda i najvažnija stavka kod provere knjigovodstvene agencije jeste uvid u poslovni softver za knjigovodstvo koji agencija korsti.Verovali ili ne, u doba savremenog poslovanja i dalje postoje agencije koje knjigovodstvene poslove obavljaju pomoću “papira i olovke”.

 

Knjigovodstvena agencija mora biti u toku sa dešavanjima na polju zakonskih propisa. Ukoliko agencija nedovoljno dobro poznaje zakonske regulative u kojoj preduzeće posluje, vrlo lako se može desiti da ceo Vaš poslovni trud bude uzaludan.

 

Dobre strane knjigovodstvene agencije

 

Pored svih gore potencijalno loših strana, rećićemo par reči i o dobrim stranama jedne dobre knjigovodstvene agencije.

 

  • Knjigovodstvena agencija treba da poštuje radon vreme preduzeća
  • Knjigovodstvena agencija treba da čeka u redovima za Vas i Vaše ime
  • Knjigovodstvena agencija je ta koja dolazi kod Vas a ne obrnuto
  • Knjigovodstvena agencija treba da Vam bude na raspolaganju čak i 12h dnevno ako je to neophodno

Komentari (0)

Trenutno nema komentara na ovu temu ...

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.