Dolaze investitori u IT sektor

U Srbiji će od aprila, na dva velika skupa učestvovati neki od najvećih svetskih investitora u informacionu tehnologiju, najavio je nakon sajma Cebit u Hanoveru, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, a prenose vam “SVM Ujedinjena poslovna rešenja”.

 

Bred Feld dolazi u Srbiju!

 

Dinkić je najavio da će veliki investitori iz SAD - iz “Silicijumske doline” i iz Zapadne Evrope, domaćim investitorima i preduzetnicima predstaviti savremene modele investiranja i trendove.

 

- Dolazak u Srbiju potvrdio je “svetski broj jedan” za pokretanje IT industrije, “poslovni anđeo” Bred Feld koji je direktno investirao u više od 100 kompanija, a preko fondova u još 400 – najavio je minister finansija. Programeri IT firme “SVM Ujedinjena poslovna rešenja” ocenjuju da je ovo znak da je država konačno shvatila važnost IT sektora za čitavu zemlju.

 

Poslovni softver – budućnost

 

Dinkić je na Sajmu informacione i komunikacione tehnologije Cebit u Hanoveru predstavio Program podrške IT industriji, koji je Vlada Srbije nedavno utvrdila.

 

Novi program predviđa da se, počev od polovine ove godine, za trećinu smanje doprinosi i porezi na plate u industriji softvera, a početnicima u IT sektoru biće data i druga pomoć.

 

Ministar je rekao da očekuje da ta strategija omogući da Srbija postane “najatraktivnija zemlja u regionu za ulaganje u IT sektor” a, uz to, domaći proizvođači softvera dobiće pomoć za rad i izvoz.

 

- Industrija informacionih tehnolgija predstavlja jedan od najvažnijih prioriteta ukupne strategije naše reindustrijalizacije Srbije, a Sajam u Hanoveru je prava prilika da taj program promovišemo čitavom svetu - ukazao je Dinkić.

 

Softverska rešenja firme “SVM” prepoznao i Majkrosoft

 

Da bi firmama skratile svakodnevno vođenje maloprodajne radnje, “SVM Ujedinjena poslovna rešenja” povezale su svoje softversko rešenje “Syntegra” s Majrosoftovim “Dynamics Nav” programom.

 

- U centrali, gde rade menadžeri, nalazi se svetski poznato i nadaleko čuveno “Majkrosoftovo” softversko rešenje “Nav”. Mi smo napravili integraciju tog programa i našeg rešenja koje predstavlja poslovni softver “Syntegra” – pričaju programeri firme “SVM Ujedinjena poslovna rešenja”.

 

Firme u Srbiji već osam godina mogu kompletno da vode maloprodaju, izdaju fiskalne račune, sve oko blagajne i dnevnog pazara, preko poslovnog softverskog rešenja “Syntegra”. Jedna od prednosti koju sa sobom nosi ovaj softver je što svi rezultati maloprodajnog segmenta biznisa ne moraju više ručno da se evidentiraju u programu MS Dynamics Nav.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara na ovu temu ...

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.