Šest saveta za sve koji pokreću sopstveni biznis

Dobra ideja, određeno znanje ili potrebna veština za obavljanje određenog posla su dovoljni da donesete oduku da pokrenete vlastiti biznis. Ne smete dozvoliti da vaš početni entuzijazam, zbog ulaska u nov posao, splasne kada naiđete na prepreke koje će se sigurno pojaviti. Zato, morate učiniti sve što je do vas, što znači stvoriti dobru bazu za vaš posao. Upravo je dobra baza preduslov za opstanak na tržištu, a to je dugoročni cilj svakoga ko se odluči za pokretanje sopstvenog posla.

 

Ne postoji siguran put kojim novi preduzetnici treba da idu, kako bi u kratkom roku ostvarili poslovni i finansijski uspeh. Ali zato možete da, pre početka tog puta, učinite sve da spremno dočekate izazove koji vas tamo čekaju. Pročitajte savete kojih bi trebalo da se pridržavate ako želite opstati u burnom poslovnom svetu.

 

Strpljenje

 

Rezultat ne može doći preko noći i budite spremni na veliki rad u početku kako bi svoj posao razvili. To je i najteži deo, i morate biti spremni na to. Iskustva govore da je biznisu potrebno od 2 do 5 godina da se razvije.

 

Ljubav prema poslu koji radite

 

Volite ono što radite. Na taj način ćete sa više motiva prilaziti poslu i lakše ćete prolaziti kroz izazove koji vas očekuju.

 

Konstantno učenje

 

Najbolji način za pokretanje uspešnog biznisa je sticanje znanja, a najbolji način da steknete znanje je učenje. Uzmite u obzir sve što vam može pomoći, bilo da je to čitanje knjiga, poslovnih časopisa, blogova i svega što vam je dostupno, jer je to način da sagledate sve aspekte posla u koji ulazite. Ugledajte se na uspešne poslovne ljude i trudite se da razmišljate kao i oni. Svaki savet koji dobijete od iskusnijih i uspešnih ljudi, koji su dugo u poslu, je izuzetno koristan i trudite se da ga primenite.

 

Izlazak iz ’komforne zone’

 

Ne plašite se novih izazova. Suočavanje sa njima će, pored prilike da proširite svoj posao, učiniti da steknete nova iskustva koja su od neprocenjivog značaja u poslovnom svetu. Konstantno sticanje novih veština će učiniti da prilike, koje se ukazuju kada izađete iz svoje komforne zone, iskoristite na pravi način.

 

I greške su bitne

 

Greške su sastavni deo svakog posla, bilo da tek počinjete ili ste vaš posao razvili. Okrenite ih u svoju korist tako što ćete iz njih izvući pouku, sto će sigurno uticati na vaš napredak. Na kraju krajeva, količina uspeha proporcionalna je broju grešaka i prepreka koje su uspešno savladane.

 

Pozitivizam i optimizam

 

Uvek, u radu sa klijentima budite pozitivni i optimistični, uticaće to i na njih i na vaš zajednički posao. A ako ne bude sve onako kako ste planirali, nemojte da klonete duhom i nemojte odustajati. Pokušajte ponovo.

 

Kada ste doneli odluku da pokrenete sopstveni biznis, firma SVM je tu za vas. Od osnivanja firme, pa do pomoći pri izboru hardvera i softvera, naš tim će biti vaš pouzdan partner koji će vam pomoći da sve probleme uspešno rešite. SVM vam obezbeđuje bespatan program za poslovanje, a uz ugovornu obavezu od 12 meseci za vođenje knjiga, prva tri meseca plaćate po 1 dinar. Vaše je da se skoncentrišete na vaš biznis, a naše je da obezbedimo sve ostalo pod razumnim uslovima.

 

I poslednja reč: Nikada nemojte izgubiti iz vida da su korektnost, profesionalnost i vaš otvoreni um tj. mentalni sklop od najveće važnosti u preduzetništvu.

Komentari (2)

Živko Budišin on 13.04.2018 10:58

Molim Vas da mi kažete:
- Da li kao lekar specijalista transfuziolog (zaposlen) mogu da osnujem agenciju za konsultacije u zdravstvu a za praćenje i kontrolu sprovođenja transfuzijskih analiza i tumačenje dobijenih nalaza. Očekivanii priliv na račun za godinu dana je oko 5.000.000,00 din.
Ako može, molim vas napišite mi koliki bi bili porezi i doprinosi.

Odgovori

SVM Support on 13.04.2018 11:15

@Živko Budišin,
možete da osnujete preduzetničku radnju za konsultacije u zdravstvu. U slučaju da je očekivani priliv na nivou godine 5 miliona dinara, možete da se opredelite da otvorite paušalnu preduzetničku radnju.
Porezi i doprinosi, ako budete i dalje zaposleni kao lekar kod drugog pravnog lica, bi trebali biti oko 200 EUR mesečno.

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.