Knjigovodstvena agencija kao partner u vašem poslovanju

17.03.2016

Istraživanja su pokazala da veliki broj malih preduzeća se u malom broju slučajeva odlučuje da angažuje zaposlenog koji će baviti knjigovodstvom i računovodstvom. Trend ubrzanog rasta poslovanja i štednje u doba ekonomske krize okrenuo je mala preduzeća ka knjigovodstvenim agencijama. Ubrzano poslovanje primorava preduzetnike da imaju pravu informaciju u pravo vreme. Štednja se ne odnosi samo na novčane resurse, odnosi se i na vreme koje bi vlasnici firme i zaposleni potrošili prilikom praćenja zakonskih propisa i poslovanja, i načina za formiranje završnog izveštaja. Knjigovodstvena agencija će preduzetnicima ponuditi usluge koje mogu zadovoljiti sve njihove potrebe. Upravljanje poslovnim dokumentima, finansijsko savetovanje i analiza, savetovanje za porez su samo neke od usluga koje nudi knjigovodstvena agencija. Ceo proces upravljanja dokumentima se radi na optimalan način, a da se pri to nivo rizika i greške svede na minimum.

 

Na samom početku bitan je kontakt između menadžmenta preduzeća i knjigovodstvene agencije. Mora postojati razumevanje za prikupljanje potrebnih podataka i informacija. Način prikupljanja zavisi od agencije do agencije, ali većina njih ima softver pomoću kog pruža usluge na daljinu. Softver se integriše sa postojećim poslovnim sistemom i svakog trenutka preuzima fakture, profakture, prijemnice, otpremnice od klijenta. Na taj način se štedi vreme jer nema potrebe da se prekucavaju informacije i da se gubi vreme na nošenje papirne dokumentacije. Agencije potom prave detaljne analize i vrše obradu dokumentacije.

 

Knjigovodstvena agencija - Dobre i loše strane

 

Postoji mnogo potencijalnih loših strana knjigovodstvenih agencija, a vi kao preduzetnik treba da budete svesni njih kako biste odabrali pravu. Potrebno je napraviti dobro istraživanje na tržištu knjigovodstvenih usluga. Agencije koje se duže nalaze na tržištu uvek imaju na sajtu svoju listu referenci. Kada vidite preduzeća koje se nalaze na toj listi referenci, kontaktirajte ih i raspitajte se o toj agenciji. Ukoliko dobijete pozitivne povratne informacije, radi se o agenciji koja nije sklona greškama i koja radi svoj posao na pravi način. Da bi obavljale svoj posao na pravi način knjigovodstvena agencija mora da poseduje pravi softver koji će smanjiti mogućnost greške i ubrzati obradu podataka. Danas još uvek postoje agencije koje sve rade ručno, pa je mogućnost pojave greške znatno veća. Većina agencija treba da bude upoznata sa zakonskim propisima, tako da je i to jedna od stavki koju treba da proverite. Zadnje što vam treba je da pošaljete pogrešan finansijski izveštaj državi.

 

Dobra strana većine agencija koje drže do svojih usluga i renomea je što su im klijenti uvek na prvom mestu. Knjigovodstvena Agencija poštuje radno vreme preduzeća, u većini slučajeva čeka u redovima umesto preduzetnika. Agencije dolaze kod vas na sastanke, a ne idete vi kod njih. Agencije znaju da budu dostupne i do 12h dnevno ukoliko vam je to potrebno.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara na ovu temu ...

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.