Implementacija ERP rešenja SVM Syntegra u lancu prodavnica Data status Beograd

datastatusPreduzeće Data Status iz Beograda je renomirano preduzeće koje se bavi uvozom i distribucijom pretežno stranih publikacija i baza podataka, kao i prodajom knjiga putem naručivanja. Obzirom na jako veliki broj artikala (preko 100 000 naslova, uz preko 10 000 stalno aktivnih), veliki izazov je bio grupisanje artikala i mogućnost efikasnog generisanja popusta i akcija. Data status je tražilo partnera koji bi mogao da obezbedi menadžerske izveštaje, a ujedno i efikasno poslovanje u maloprodaji i distribuciji. Rešenje za koje se ova firma odlučila je Microsoft Dynamics Nav kao program za vođenje poslovanja u centrali, a ERP rešenje SVM Syntegra u maloprodajnim objektima.

 

Na ovaj način, obezbeđen je unos podataka u centralnoj bazi podataka, a pomoću specijalno ugrađenih konektora, podaci se distribuiraju u maloprodajne objekte svakodnevno, ili na zahtev korisnika.

 

Pored ovoga, postojali su i drugi izazovi tokom implementacije: priroda poslovanja sa artiklima kao što su knjige, strane publikacije i baze podataka su takvi da je često u pitanju komisiona prodaja, koja na koju je potrebno prilikom implementacije posebno obratiti pažnju, zbog zakonske regulative, kao i informacionih procesa koji takav način povlači za sobom. Zatim, u preduzeću Data Status je, zbog velikog broja atikla, potrebno bilo posebno pažljivo organizovati inventuru i način izvođenja, kao i organizaciju samog popisa.

 

Implementaciju programa Microsoft Dynamics Nav je izvršila firma Modern Office, a upravo je naša firma SVM - Ujedinjena poslovna rešenja završila implementaciju u maloprodajnim objektima. Ovo je još jedna potvrda da je firma SVM, sa svojim sloganom Ujedinjena poslovna rešenja na pravom putu da pružanjem paketa svojih usluga ostvari svoju misiju !

 

Više o firmi Data status iz Beograda, kao i o najnovijim promocijama i akcijama možete saznati na njihovom sajtu www.datastatus.rs

Komentari (0)

Trenutno nema komentara na ovu temu ...

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.