Poreske prijave moguće i elektronskim putem

04.01.2013

Svim građanima će, od ove godine, moći da podnesu pojedinačnu poresku prijavu (PPP) i elektronskim putem, preko sajta Poreske uprave. “SVM Ujedinjena poslovna rešenja” vas obaveštavaju da je obveznik podnošenja pojedinačne poreske prijave isplatilac prihoda - pravno lice, preduzetnik, fizičko lice u prethodnoj kalendarskoj godini.

 

Požurite s prijavom - rok do kraja januara!

 

“SVM Ujedinjena poslovna rešenja” ističu da je rok za podnošenje prijave 31. januar 2013. Kako sada stvari stoje, elektronsku pojedinačnu poresku prijavu moći će da podnesu i poreski obveznici koji još uvek nisu pribavili digitalni kvalifikovani sertifikat, odnosno elektronski potpis.

 

“SVM Ujedinjena poslovna rešenja” nude i uputstvo

 

Na sajtu Poreske uprave, upućuju “SVM Ujedinjena poslovna rešenja”, postavljen je link preko kojeg će poreski obveznici moći da pošalju unapred pripremljene fajlove sa pojedinačnim poreskim prijavama. Struktura tih fajlova i uputstvo za njihovo kreiranje biće dostupni takođe na sajtu Poreske uprave Republike Srbije, a za svaku eventualnu nejasnoću prilikom prijavljivanja poreza, možete računati na konsultacije s firmom “SVM Ujedinjena poslovna rešenja”, što i jeste jedna od usluga koje pružamo.

 

Objašnjenje potražite na sajtu knjigovodstveneusluge.rs

 

Na sajtu knjigovodstveneusluge.rs mogu da se dobiju konsultativne usluge i ako se ne snalazite najbolje na sajtu Poreske uprave. Za početak, ako želite da podnnesete pojedinačnu poresku prijavu, dovoljno je da u jednom delu sajta Poreske uprave unesete PIB poreskog obveznika kao i broj lične karte jednog od zakonskih zastupnika.

 

“SVM Ujedinjena poslovna rešenja”: što pre nabavite elektronski potpis

 

Poreskim obveznicima koji su u nekom trenutku već postali korisnici servise portala E-porezi upotrebom digitalnog kvalifikovanog sertifikata biće omogućena dostava PPP na uobičajen način.
“SVM Ujedinjena poslovna rešenja” poručuju svojim klijentima koji još nisu pribavili digitalni kvalifikovani sertifikat da to učine što pre. Prema trenutnim planovima Poreske uprave, od 1. jula 2014. podnošenje poreskih prijava neće ni biti moguće na drugačiji način, osim elektronskim putem.

 

Jednostavnije i jeftinije

 

Poreska uprava želi na ovaj način poreskim obveznicima da omogući što jednostavniju dostavu pojedinačne poreske prijave, objašnjavaju “SVM Ujedinjena poslovna rešenja”. Na ovaj način, kako kažu, nema nepotrebnih troškova, gubljenja vremena i čekanja u redovima. To je i svojevrsna priprema za 1. jul 2014. godine, jer će od tog datuma biti zakonska obaveza da se s Poreskom upravom elektronski posluje.

 

Na koga se odnose nova pravila?

 

Obveznik podnošenja pojedinačne poreske prijave je isplatilac prihoda - pravno lice, preduzetnik, fizičko lice u prethodnoj kalendarskoj godini.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara na ovu temu ...

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.