Kolačići

Kolačići (engl. cookies) i njihova upotreba

Kolačići su jednostavne tekstualne dadoteke koje se čuvaju u Vašem pretraživaču. Sa omogućenim "kolačićima" naš internet sajt pruža najbolje moguće korisničko iskustvo. Na primer, možemo da prepoznamo kada ponovo posećujete naš sajt i unapredimo pretragu tema koje vas interesuju ili bi mogle da vas interesuju.

 

Prikupljanje ličnih podataka


Prikupljanje ličnih podataka kao što su: ime i prezime, telefon, email adresa, adresa pristupa vrši se na osnovu Vaše saglasnosti date kroz kontakt formu u skladu sa pravilima korišćenja (politikom privatnosti) našeg sajta. Važno je znati da se navedeni podaci prikupljaju isključivo kada nam svojevoljno šaljete svoje podatke i uz vašu saglasnost, koju saglasnost u svakom trenutku možete povući kroz opoziv podataka

 

 

Način na koji koristimo "kolačiće"

 

Koristimo i "kolačiće" koji ne prikupljaju Vaše lične podatke, a služe za prikupljanje informacija o načinu na koji koristitie naš internet sajt (npr. koje stranice našeg sajta ste posetili, koliko ste se dugo zadržali na nekoj stranici i slično).
 

"Kolačići" dobavljača treće strane

 

Kada su u pitanju kolačići dobavljača treće strane, koristimo alate kao što su Google analytics Facebook pixel, koji takođe prikupljaju kolačiće na osnovu svog sistema prikupljanja, a nama omogućavaju korišćenje njihovih rezultata isključivo za potrebe naše analize. Kolačićima treće strane mi ne prikupljamo podatke već to rade sami servisi Google i Facebook u skladu sa njihovim politikama privatnosti, dok ih mi samo koristimo za realizaciju naših aktivnosti (kao što su reklamne kampanje, analiza posećenosti sajta, analiza novih sadržaja na sajtu, merenje i struktuiranje posetilaca sajta) kroz navedene platforme. Za prikupljanje, čuvanje i brisanje podataka prikupljenim kolačićima dobavljača treće strane odgovorna je strana koja ih prikuplja (Google odnosno Facebook).


Korišćenjem "kolačića" sa našeg sajta, kao i "kolačića" servisa Google Analytics i Facebook, prikupljamo informacije koje nam služe da unapredimo korišćenje našeg internet sajta naših posetilaca, kao i da prilagodimo i optimizujemo naše oglasne poruke (npr. ograničavanje broja prikazivanja oglasa vezano za naše poslovne delatnosti). Svi podaci koji se na opisani način prikupljaju su akumulirani agregatno i time onemogućavaju jedinstvenu identifikaciju Vas kao korisnika.

 

Kolačiće treće strane koristimo za:

 

- Merenje i analizu posećenosti sajtu

- Realizaciju reklamnih internet kampanja kroz Google i Facebook platformu
 

Promena postavki i onemogućavanje "kolačića"

 

Naš internet sajt najbolje funkcioniše uz omogućavanje svih vrsta kolačića, a ukoliko želite da promenite podešavanja za te kolačiće, to možete uraditi u svakom internet pretraživaču i samostalno. Povodom te mogućnosti, navodimo linkove ka uputstvima prema svakom od poznatijih pretraživača. Obzirom da su u pitanju internacionalni proizvodi, za čitanje navedenih linkova potrebno je poznavanje engleskog jezika:

Google Chrome

Mozilla Firefox

Microsoft Internet Explorer

 

Microsoft Edge

Opera

Safari

Google Analytics

 

Zadovoljni Korisnici