Olakšanje za sve koji planiraju osnivanje firme: registracija preduzetnika i jednočlanih d.o.o. ELEKTRONSKIM PUTEM od 1. januara 2018. godine

15.12.2017

Elektronsko osnivanje firme je nešto što se dugo čekalo, a od 1. januara 2018. godine će biti i omogućeno. Preko Agencije za privredne registre, preduzetnici i jednočlana društva sa ograničenom odgovornošću će moći da se osnuju elektronskim putem. Uz to, i rešenja će se primati u elektronskom obliku.

 

osnivanje preduzetnikaPlan je da se vremenom, uz preduzetnike i društva sa ograničenom odgovornošću sa jednim članom za koje je sama procedura osnivanja najjednostavnija, omogući i ostalim privrednim subjektima osnivanje elektronskim putem. Tu spadaju društva sa ograničenom odgovornošću, akcionarska društva, udruženja, sportska društva, zadužbine, i sva ostala pravna lica koja se registruju u APR-u.

 

U Srbiji, na mesečnom nivou, u proseku 3.000 ljudi donese odluku o osnivanju preduzetnika, dok se 1.000 njih odluči za osnivanje jednočlanog d.o.o.

 

U Agenciji za privredne registre tvrde da se uveliko radi i na osnivanju regionalnog privrednog registra, u saradnji sa Centralnim registrom republike Makedonije i EBRD. Plan je da se u budućnosti priključe i Slovenija, Hrvatska, Rumunija, Albanija i BiH.

 

Glavna ideja ovog projekta je da se razmene iskustva, kao i da se uvidi šta je to dobra poslovna praksa, ali u isto vreme da se zajednički radi na sprečavanju nastanka štete i raznih zloupotreba. Uz to, privrednici iz regiona bi imali na jednom mestu sve poslovne podatke iz zvaničnih registara o kompanijama i njihovim vlasnicima.

Komentari (0)

Trenutno nema komentara na ovu temu ...

Ostavi komentar

Molimo vas da pravilno unesete prikazanu reč.